• Συγκριτικό Προγραμμάτων για περίπτερα!

    Δοκιμάσαμε για εσάς τα πιο γνωστά προγράμματα διαχείρισης περιπτέρων. Μάθετε τώρα ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία κάθε συστήματος. Διαβάστε το συγκριτικό
  • Advertisements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΕΚΠΑ για το άνοιγμα του επαγγέλματος του εφημεριδοπώλη

20110709-222057.jpg

Όπως είναι γνωστό με τον νόμο 3919/2011 για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, απελευθερώθηκε και το επάγγελμα του εφημεριδοπώλη. Κατόπιν αυτού οι εκδότες μέσω των πρακτορείων Άργος και Ευρώπη ζήτησαν από οιονδήποτε ενδιαφέρεται μηδέ εξαιρουμένων των ήδη υπαρχόντων εφημεριδοπωλών να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη διανομή τύπου με τους όρους και προυποθέσεις που θέτουν τα ήδη υπάρχοντα πρακτορεία.
Το σωματείο μας είχε συναντήσεις και συζητήσεις με τα πρακτορεία και τα σωματεία των εφημεριδοπωλών. Αυτό που αποκομίσαμε σε προφορικό επίπεδο από τις επαφές μας με τα πρακτορεία είναι ότι τουλάχιστον για ένα μεταβατικό διάστημα από έξι μήνες έως ένα χρόνο δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή σε ότι αφορά τα σημερινά ποσοστά μας, δεν θα περικοπεί κανένα σημείο πώλησης τύπου, η εξυπηρέτηση μας θα είναι ίδια ή και καλύτερη, καθώς και θα επιλύεται άμεσα το όποιο πρόβλημα κάθε φορά προκύπτει. Για το πως θα πορευθούμε στη συνέχεια η προφορική και πάλι δέσμευση των πρακτορείων είναι ότι αυτό θα αποφασιστεί σε στενή συνεργασία με τα σωματεία του κλάδου μας.
Από την επαφή που είχαμε με τα σωματεία εφημεριδοπωλών Αθήνας και Πειραιά, αυτό που προέκυψε από την πλευρά τους καταρχήν είναι το δίκτυο να παραμείνει ως έχει και στην συνέχεια να συζητήσουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με τα προβλήματα του παρελθόντος αλλά και τον εκσυγχρονισμό του. Από την πλευρά μας λόγω της μεγάλης πίεσης χρόνου ζητήσαμε να υπάρξει νέα συνάνηση όσο το δυνατόν συντομότερα ώστε να μας παρουσιάσουν αναλυτικά τις θέσεις τους κάτι το οποίο έως τώρα δεν συνέβη.
Με βάση τα παραπάνω… καθώς και τον ιδαίτερο και λεπτό χαρακτήρα που έχει ο τύπος θεωρούμε πως αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να εμπλακούμε σ΄αυτή τη διαμάχη που εξελίσσεται και από ότι φαίνεται θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, μεταξύ εκδοτών και εφημεριδοπωλών με απρόβλεπτες επιπτώσεις και για τον κλάδο μας. Κατά τη γνώμη μας δεν μπορούμε να αρνηθούμε την παραλαβή τύπου από οιονδήποτε εξουσιοδοτημένο διανομέα χωρίς προφανή λόγο καθώς αυτό μπορεί να αποτελέσει αιτία να μας διακοπεί η τροφοδοσία τύπου προσωρινά ή οριστικά.
Όσο για τις αιτιάσεις νομικής φύσεως από την πλευρά των εφημεριδοπωλών ότι είναι οι μόνοι νόμιμοι διανομείς τύπου εμείς δεν μπορούμε να τις παρακολουθήσουμε και θεωρούμε ότι αυτά θα κριθούν από τις αρμόδιες αρχές χωρίς εν τω μεταξύ εμείς να ευθυνόμαστε για οτιδήποτε.
Επειδή ακούγονται διάφορα με την μορφή έμμεσων απειλών και εκβιασμών από διάφορες πλευρές είτε παραλάβουμε είτε όχι, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την πλευρά μας.
Παραμένουμε σε εγρήγορση και ετοιμότητα αναμένοντας τις εξελίξεις, τις επόμενες μέρες θα επανέλθουμε όταν υπάρχουν νέοτερα.
Τα πρακτορεία σύμφωνα με ενημέρωση που μας έκαναν την Παρασκευή το βράδυ σε ότι αφορά την Αττική δυνατότητα εξυπηρέτησης των σημείων μας από την πλευρά τους για την πρώτη εβδομάδα θα είναι περίπου για τα μισά. Το πολύ σε 10 ημέρες θα έχει καλυφτεί και ο τελευταίος συνάδελφος σύμφωνα πάντα με τις προφορικές διαβεβαιώσεις τους.

Πηγή: ΕΕΚΠΑ

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟΗ ΑΡΘΡΟΥ 3.ΟΝΤΩΝ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΩ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ.ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: