• Συγκριτικό Προγραμμάτων για περίπτερα!

    Δοκιμάσαμε για εσάς τα πιο γνωστά προγράμματα διαχείρισης περιπτέρων. Μάθετε τώρα ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία κάθε συστήματος. Διαβάστε το συγκριτικό
  • Advertisements

Χωρισμένοι στα δύο οι περιπτερούχοι! [Πείτε την άποψή σας]

Διχασμένοι είναι ακόμη και τώρα οι περιπτερούχοι της χώρας για την αναγκαιότητα να προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, πριν την κρίσιμη συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την προσεχή Τρίτη και όχι τη Δευτέρα όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, όπου θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Αυτή την ώρα, η Ομοσπονδία Περιπτερούχων – Καπνοπωλών Ελλάδος… πραγματοποιεί συγκέντρωση Διαμαρτυρίας & Απεργία Πείνας έξω από το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών Μητροπόλεως & Πλατεία Συντάγματος και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους εάν δεν πάρουν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση πως θα δοθούν λύσεις στα προβλήματά τους και θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων – Καπνοπωλών Ελλάδος, Κώστα Κόγια που βρίσκεται μαζί με τους συγκεντρωμένους απεργούς στο υπουργείο Οικονομικών και μίλησε στην «Η-On Line? αναμένεται να συνάντηση με τον υπουργό το μεσημέρι, ο οποίος εκδήλωσε την πρόθεσή να τους δει. Ο κ. Κόγιας τόνισε πως οι περιπτερούχοι που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τελικής πτώσεως τον αγώνα ενώ δεν πρόκειται να υποχωρήσουν έως ότου βρεθεί λύση.

Αναμόρφωση πλαισίου

Στο άλλο στρατόπεδο ανήκει το Σωματείο Καπνοπωλών Αθήνας το οποίο αποφάσισε να μην συμμετέχει σε καμία από τις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν μέχρι να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των συσκέψεων που θα οριοθετούν οι αποφάσεις του Υπουργείου την Τρίτη 26 Οκτώβρη.

Ο πρόεδρος του σωματείου, Ιωάννης Πλακόπουλος σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ανέφερε πως έχει την αίσθηση πως το υπουργείο στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο Οικονομικών, Δημήτρη Γεωργακόπουλο προτίθεται να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των φορολογικών συντελεστών των καπνικών προϊόντων κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προκύψουν βελτιωμένες προμήθειες για το δίκτυο της Μικρής Λιανικής. Τα βασικά αιτήματα των περιπτερούχων συνοψίζονται στα εξής:

  • Θεσμοθέτηση με καθορισμό ελάχιστου ποσοστού κέρδους 8,2% στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα.
  • Κατοχύρωση επαγγελματικής στέγης.
  • Ποσοστό κέρδους, ελάχιστο 10%, στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Να σημειωθεί πως ολόκληρος ο κλάδος της καπνοβιομηχανίας και όχι μόνο οι περιπτερούχοι βρίσκονται σε αναβρασμό το τελευταίο διάστημα καθώς αναμένουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου σχετικά με την αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει τη φορολογία των καπνικών προϊόντων.

πηγή: ΗμερισίαOnline

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: