• Συγκριτικό Προγραμμάτων για περίπτερα!

  Δοκιμάσαμε για εσάς τα πιο γνωστά προγράμματα διαχείρισης περιπτέρων. Μάθετε τώρα ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία κάθε συστήματος. Διαβάστε το συγκριτικό
 • Advertisements

Πρόγραμμα για περίπτερα! Ποιο να διαλέξω;

Ο «Περιπτερούχος» και οι άνθρωποι του blog καταφέραμε να δούμε και να τεστάρουμε τα διάφορα προγράμματα της αγορά που χρησιμοποιούνται στα περίπτερα για να σας βοηθήσουμε να κάνετε σωστή επιλογή αγοράς/επένδυσης για το περίπτερό σας.

Διαγωνιζόμενοι: i-kiosk, kiosk manager, Retail kiosk


 • Ταχύτητα στη Πώληση

i-kiosk: 9/10 Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η ταχύτατη πώληση που διαθέτει. Έχει λειτουργίες όπως Αναμονή Ταμείων,  Ταχεία και Υπερταχεία Πώληση που λύνουν τα χέρια μας για προϊόντα υψηλής κίνησης και πώληση προϊόντων χωρίς barcode.

kiosk-manager: 9/10 Προσφέρει περίπου τις ίδιες δυνατότητες με το i-kiosk. Είναι ταχύ στην πώληση και δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα 9/10

Retail Kiosk: 7.5/10 Είναι ένα σκαλί κάτω από τα δύο προηγούμενα προγράμματα. Πραγματοποιεί αρκετά γρήγορες πωλήσεις αλλά το περιβάλλον του δεν είναι ότι και πιο εύχρηστο.


 • Αποθήκη, Βάρδιες, Προμηθευτές-Πελάτες

i-kiosk:  9/10   Το σύστημα μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες της επιχείρησής μας. Με λειτουργίες όπως Αποθήκη (με ειδοποίηση για χαμηλό απόθεμα), αναλυτική οθόνη με τις Βάρδιες αλλά και ειδική οθόνη για προμηθευτές και πελάτες (πληρωμές, παραλαβές, βερεσέ πελατών κ.α.) μπορούν να βάλουν τάξη στο περίπτερό μας. Το ωραίο με αυτό το πρόγραμμα είναι ότι όλα αυτά γίνονται απλά και γρήγορα. Επίσης το σύστημα για την πώληση του Τύπου είναι, πιθανώς, ότι καλύτερο και εύκολο μπορούμε να βρούμε σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

kiosk manager: 8/10 Το ίδιο πλήρες από άποψη λειτουργιών με το i-kiosk. Μπορούμε να ελέγχουμε τη κίνηση με προμηθευτές καθώς και να κρατάμε και πελατολόγιο, αν και θέλει έξτρα λεφτά για να αγοράσουμε το υπο-πρόγραμμα πελατών 😦    Το μόνο αρνητικό είναι ότι κάνει τα πάντα με κάπως πολύπλοκο τρόπο και ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο για να μάθετε όλες τις λειτουργίες του.

Retail kiosk:  6/10 Και εδώ θα βρούμε όλες τις βασικές λειτουργίες αλλά όλα γίνονται με τρόπο παρωχημένο. Δεν προσφέρει την ευκολία του ανταγωνισμού και δεν είναι και ότι καλύτερο για να το δουλεύουμε με οθόνη αφής.

 • Ευκολία και απλότητα

i-kiosk: 10/10 Στη συγκεκριμένη κατηγορία κερδίζει εύκολα τους αντιπάλους. Είναι ότι πιο εύχρηστο υπάρχει κάτι που το κάνει ιδανικό για το περίπτερο. Όλοι εδώ στον «Περιπτερούχο» ενθουσιαστήκαμε με το πόσο απλά κάνει τα πάντα, είναι εύχρηστο και σε συνδυασμό με την οθόνη αφής είναι κατάλληλο ακόμα και για κάποιον που δεν έχει επαφή με υπολογιστές.

kiosk manager: 8/10 Μοντέρνο, σύγχρονο και με δυνατότητες, αλλά είναι κάπως πιο πολύπλοκο. Θα δυσκολευτεί να το λειτουργήσει κάποιος που δεν έχει γνώσεις Υπολογιστών.

Retail kiosk: 5/10   Δυστυχώς το πρόγραμμα δε βολεύει για χρήση με οθόνης αφής. Ρίξτε μια ματιά στις εικόνες (στο τέλος του άρθρου) και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Και αυτό απαιτεί πολλές ώρες για να εξοικειωθεί κάποιος με τις λειτουργίες που προσφέρει.


 • Συμπεράσμα

Όπως διαπιστώσαμε υπάρχουν προγράμματα «δύο ταχυτήτων».. Από τη μία πλευρά το i-kiosk και το kiosk manager που φαίνεται ότι έχουν σύγχρονα και καλά σχεδιασμένα προγράμματα και από την άλλη Retail kiosk, Pegasus kiosk . Το Pegasus kiosk το είδαμε μόλις τις τελευταίες 2 μέρες γι αυτό και δεν έχουμε καταγράψει αναλυτική κριτική. Πάντως από αυτό που είδαμε δε μπορούμε να πούμε ότι μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από το περιβάλλον και από την ευκολία του προγράμματος.

Στο συγκριτικό μας είχαμε συμπεριλάβει και το πρόγραμμα Sm@rt Kiosk αλλά έπειτα από παράπονα τους (επειδή δεν ενημερώθηκαν) το βγάλαμε εντελώς από το συγκριτικό μας. (Δεν χάνετε και τίποτα)

 • Και ο νικητής είναι…

i-kiosk  10/10 Η καλύτερη λύση για το περίπτερο. Απλό, γρήγορο και εύκολο παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να γίνει το δεξί χέρι του κάθε περιπτερά.

Αποτελεί δικαιολογημένα την επιλογή μας. Το υπερσύγχρονο περιβάλλον του προγράμματος είναι το μόνο που φαίνεται ότι είναι ιδανικό για χρήση με οθόνη αφής. Σωστή διαχείριση Τύπου, σωστές παραγγελίες/παραλαβές. Τέλος είναι το πιο απλό και γρήγορο στη χρήση και δε χρειάζεται να ξέρει κάποιος από υπολογιστές για να το δουλέψει.


Εικόνες

i-kiosk

i-kiosk Γενική Βαθμολογία: 10/10

Το i-kiosk έχει το καλύτερο και πιο σύγχρονο περιβάλλον. Το κατάλληλο εργαλείο για γρήγορες πωλήσεις.

_______________________________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________________


kiosk manager Γενική Βαθμολογία: 8.5/10

Πολύ καλό πρόγραμμα αλλά είναι κάπως πολύπλοκο για τον μέσο χρήστη περιπτέρου.

_______________________________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________________


Retail kiosk Γενική Βαθμολογία: 6/10

Δεν είναι και τόσο κατάλληλο για οθόνη αφής. Καλό από λειτουργίες αλλά το περιβάλλον του προγράμματος είναι το μεγάλο του μειονέκτημα.

_______________________________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________________


Pegasus Kiosk Γενική Βαθμολογία: 7/10

Όσο προλάβαμε να ασχοληθούμε με το πρόγραμμα δεν μπορούμε να πούμε ότι μας άφησε απόλυτα ικονοποιημένους. Θέλει λίγη βελτίωση για να συγκριθεί με τους πρωτοπόρους του χώρου.


Advertisements

27 Σχόλια

 1. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που μας άφησαν να «σκαλίσουμε» τα συστήματά τους. ¨Η Φωνή των περιπτέρων» έτρεξε και ασχολήθηκε διεξοδικά για να σας παρουσιάσει τις λύσεις που υπάρχουν στην αγορά ώστε να σας βοηθήσει να επενδύσετε σε ένα σύστημα που θα ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

  Όποιος θέλει να ρωτήσει κάτι πιο εξειδικευμένο ή κάτι το οποίο δεν έχουμε καλύψει μπορεί να μας στείλει ένα μήνυμα!

 2. Καλο συγκριτικο αλλα με μια παρατηρηση.. Ειχα το kiosk mαnαger και τωρα θελω να αγορασω καινουργιο προγραμμα γιατι μου χει βγαλει τη πιστη. Ειναι αρκετά δύσκολo, ο πατερας μου δε μπορουσε να το δουλεψει.

 3. Ωραίο συγκριτικό!! Βασικά οι εικόνες στο τέλος λένε πολλά πράγματα..

  Μέσα στο μήνα σκόπευα να αγοράσω και γω πρόγραμμα για barcode γιατί με την ταμειακή δε μας βλέπω να προλαβαίνουμε ούτε τα βασικά να χτυπάμε..

  ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

 4. Στη θεσαλονικη κυκλοφορεί και ένα πρόγραμμα που λεγεται ικαρος. Έχετε ακούσει κάτι για αυτό;

 5. Oi antrwpoi tis Apollo na doun ta mail tous sto info@apollo.gr

 6. πολύ καλό πρόγραμμα και εξειδικευμένο για το περίπτερο και τη μικρή λιανική είναι το PRISMA Win Kiosk & Retail της Megasoft. η εταιρεία είναι 18 χρονια στο χώρο, έχει πανελλαδικό δίκτυο αντιπροσώπων και αυτή τη περίοδο έχει και μια ανταγωνιστική προσφορά για τα περίπτερα

 7. Θα ηθελα να μαθω πως εγιναν οι συγκρισεις των προγραμματων και με ποια κριτηρια εγινε η γενικη βαθμολογια.
  Πιστευω οτι ΜΟΝΟ με πληρης παρουσιαση απο πωλητη της καθε εταιριας και λειτουυργια τουλαχιστον μιας εβδομαδας μπορει να μας δωσει πληρη στοιχεια για ενα προγραμμα. Με επαφη μιας η δυο ημερων δεν γινεται να βγαζουμε συμπερασματα για ενα προγραμμα, αραγε μπηκατε στην διαδικασια να δειτε πως γινεται η αναπαραγγελια? η πως βγαινουν στατιστικα στοιχεια στην καθε μια εφαρμογη? Στο θεμα παρακαλουθησης υπαλληλου τι γινεται? πως βλεπουμε κυκλοφορια τυπου ? (ξενου και ελληνικου) στην καθε μια εμφανιζομενη εφαρμογη ? Ας μην βασιζομαστε μονο στην «συγχρονη» εμφανιση του προγραμματος… Ωραια προσπαθεια συγκρισης…

 8. Φίλε Θωμα θα μπορούσαμε να γράφουμε για σελίδες ολόκληρες για το κάθε προγραμμα αλλά δεν έχουμε ούτε την άνεση ούτε την πολυτελεια του χρόνου. Αν παίρναμε και κανα φραγκο απο διαφημίσεις στο blog πίστεψέ με θα γραφαμε συγκριτικό 10 σελίδες : p

  Όλα τα προγράμματα κάνουν πάνω κάτω τα ίδια πράγματα, το θεμα όπως το ειδαμε εμείς ήταν πιο μας βόλεψε περισσότερο από τα άλλα.

  Συνεχίζω να πιστευω πάντως πως το kiosk manager και το i-kiosk ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα που έχω δει μέχρι τώρα. Και αυτό κάνει μπαμ από τη πρώτη στιγμή. Βέβαια δεν έχω δει ακόμα της Singular και της Prisma οπότε όταν δω και αυτά θα μπορώ να έχω πιο ολοκληρωμενη αποψη.

 9. Οπως ειπα και νωριτερα, πιστευω οτι σε ενα προγραμμα δεν παιζει ρολο τοσο η εμφανιση της οθονης εντατικης λιανικης. Αυτο που παιζει ρολο κατα την δικια μου αποψη ειναι το εμπορικο κυκλωμα και η διαχειριση του, μιας και παλαιοτερα ειχα ασχοληθει με συνταξη συγκριτικων στον χωρο της πληροφορικης.

  • Mou fainetai oti sto epomeno sigkritiko gia programmata pou tha kanoume (tha valoume kai alla programma mazi me kiosk manager k i-kiosk) tha sou steiloume mail na voithiseis gia na kanoume kai pio oloklirwmeni douleia : )

   Paidia ksanaleme oti emeis dinoume mia geniki aisthisi twn sistimatwn, asxolithikame ta eidame apo sinadelfous kai sas leme pws mas fanikan sti xrisi. Apo leitourgies panw katw ta idia kanoun me diaforetikous tropous

 10. ΑΚΟΥΣΑ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,, ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ???

 11. kalispera paidia,
  egw phga sth synanthsh sto IMPERIAL kai htan poly endiaferousa, milisan kapoioi forotexnikoi kai ap’ oti katalaba mas symferei kalytera na baloume programma anti gia tameiaki. Ta eida kai ta programmata ola kai telikai dialeksa to prisma win. kalo mou fanhke kai se kalh timh me olo ton eksoplismo, molis arxisw na to douleuw tha sas pw kai entypwseis 🙂

 12. Ontws i ekthesi itan poly kali!
  Egw vevaia eixa agorasei apo prin mixanografisi. Paidia eyxaristw gia to sigkritiko giati pira to i-KIOSK kai einai poly dynato to sistima!! Apisteytos xeirismos!

  Vasili pes kai si entipwseis molis to doulepseis to prisma giati kai gw anamesa se i-kiosk k prisma imouna!

 13. Ego paidia eixa balei mixanografisi prin ginei o ntoros me tis apodeikseis, gia na elegxo kalutera to magazi mou. Exo to prisma tis Megasoft, to opoio mou to eixe sustisei enas filos pou to douleue ki autos. Eimai polu euxaristimenos. Auto pou ithela na po sxetika me to sugkritiko einai pos den exei simasia mono to programma, alla kai i upostirixi apo tin etairia. Ta paidia stin Megasoft einai polu eksuperitika kai lunoun grigora opoio problimataki i aporia exo. Pantos to sigouro einai oti aksizei ta lefta tou kai me to parapano.

 14. poso kostizei to ikiosk re paidia?

 15. To programma I-KIOSK exei 490 kai meta analogws ti tha epilekseis apo mixanimata.
  Egw piga se pio akrivo eksoplismo, alla fainontai special kai poly gera ta mixanimata. Vasika anti gia tameiaki exw parei ayta ta eidika ektipwtakia pou petane apisteyta grigora tin apodeiksi.

 16. την προηγουμενη βδομαδα αγορασα και γω το i-kiosk επειτα και από τοσα που εχω διαβάσει και εδώ αλλά και στο ιντερνετ γενικά! Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος!!!

 17. gnwrizei kaneis ton ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΡΟ kai to programma fortsa ver 3.0-7.0 h 8.0 an to gnwrizei kaneis

 18. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ emporio-kiosk??? ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

 19. Maria egw den to exw dei na to exei kapoios sinadelfos ayto to programma, tha proteina na rikseis mia matia se pio dokimasmenes liseis.

  Stelios

 20. Egw to xa parei paketo i-kiosk mazi me compiouter afis k barcode kai mou xe vgei sinolika kana 1300ari. Aksizei pantws file tha sou lisei ta xeria!!

 21. i8ela na rwtisw an elenxeis to periptero(ipallilo) 100% me kapoio ap auta ta programmata,episeis an kapoios exei valei kapoio ap ta programmata auta apo kapoia diafimistiki vlepe mazi me kouvouklio ktl.

 22. Έβαλα ikiosk εδω και 6 μήνες και ελέγχω πλέον τους υπαλήλους μου από το σπίτι. μου λυσε τα χέρια πραματικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: